2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vécé alakú ház épült Koreában

2007. november 12. 10:06, utolsó frissítés: 10:06

A világ első toalett alakú házát adták át a hétvégén Dél-Koreában. Az építményt egy koreai képviselő húzatta fel, több mint másfél millió dollárért. A honatya vonzódása a mellékhelyiségekhez talán érthető, figyelembe véve, hogy édesanyja egy WC-ben hozta világra.

A 74 éves Szim Jae Duck a mellékhelyiségek tisztaságáért küzdő mozgalom egyik élharcosa - családi házát is azért terveztette WC alakúra, hogy felhívja a figyelmet a higiénés körülmények fontosságára. Becslések szerint a világon több mint 2,5 milliárd ember él úgy, hogy nincs lehetősége WC-használatra.A Szöul közelében felépített ház a Mr. Toilet Háza nevet kapta. Az építmény egyik legfontosabb része a központi mellékhelyiség, amelyet a legmodernebb technikával szereltek fel. A falak üvegből vannak, de hogy a toalett használója ne érezze feszélyezve magát, belépéskor az üveg elhomályosodik. A WC-tető automatikusan nyílik és a zene sem hiányzik.

Szim és családja egyelőre nem költözik be a házba, hanem napi 50 ezer dollárért bérbe adja a kétszintes építményt. A bevételt a szegény országok higiénés körülményeinek javítására kívánja fordítani. A képviselő nemrég alapította meg a Koreai Toalett Szövetséget. (hirtv/fh)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS