2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Divatmúzeum Rómában

2007. november 10. 12:22, utolsó frissítés: 12:22

Divatmúzeum nyílik 2008 szeptemberében Rómában, az 1652-ben épült Doria Pamphili palota egyik részében, amely 1957-ben került állami tulajdonba. Az ismert történelmi épület Róma legnagyobb, kilenc négyzetkilométeres parkjában található.

A múzeum ötlete Micol Fontanától, az előkelőségek és hírességek szabásznőjétől származik. Ő maga 208 darabos ruhakollekciót ajándékoz a múzeumnak, köztük Linda Christian amerikai színésznő esküvői ruháját, amelyet akkor viselt, amikor hozzáment Tyrone Powerhez, valamint Rita Hayworth, Elizabeth Taylor és Ava Gardner hollywoodi filmdívák estélyi öltözékeit.

Kiállítják az olasz dizájnernek azokat a ruháit, amelyeket a nemzetközi élet hírességeinek tervezett, köztük Jacqueline Kennedynek, Edda Mussolininek és Sorayának, a perzsa sah feleségének.

A múzeumban az érdeklődők láthatnak majd fotókat az előkelőségekről, az egykori filmsztárokról, akiket Fontana öltöztetett, divatfotókat és rajzokat a II. világháború utáni legismertebb olasz divattervezőktől. Az eredeti szabásminták értéke több mint 3,5 millió euró. (MTI/APA/Hina)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS