2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sorozatgyilkos az adventi naptáron? Ide vele!

2007. november 08. 16:05, utolsó frissítés: 16:05

Húsvágóbárdos sorozatgyilkos miatt lett rendkívül kapós Németországban egy adventi gyermeknaptár. A szeretet ünnepét beharangozni hivatott hannoveri kalendárium tömegsikerét valószínűleg elősegítette, hogy ízléstelennek bélyegezte a legnagyobb példányszámú német lap, a Bild.

A gyilkos valóban létezett, Fritz Haarmann-nak hívták és ráadásul gyerekeket is ölt. Összesen 24 fiatal férfival és fiúval végzett az 1920-as évek elejének Hannoverében, holttestüket feldarabolta és a folyóba dobta - 1925-ben kivégezték.

A hannoveri turistahivatal úgy vélte, hogy Haarmann Hannover történelmének részeként helyet érdemel az adventi naptáron a német város más hírességei - például Gottfried Lebnitz filozófus és a Scorpions rockbanda - között. A gyilkos a gyerekeknek éppen ajándékot osztó Mikulás közelében, mindjárt az első nap - december 1-je - kinyitandó ablakánál kapott helyet.

Haarmann a naptár téli életképén egy fa alatt leskelődik, kezében öles húsvágószerszámával. A képen amúgy minden más rendben van: jégkorongozó gyerekek, lékből pecázó bácsi, hópamacsos fák, a háztetők felett betlehemi csillag.

A sorozatgyilkos egyébként már a tavalyi adventi naptárra is rákerült, ám akkor senkinek nem tűnt fel. A turistahivatal közölte, hogy a bevételt jótékony célra fordítja, rákbeteg gyerekek gyógyíttatására. Emellett tudatta azt is, hogy jövőre az adventi gyereknaptáron már nem lesz rajta a lefejezett sorozatgyilkos. (mti/reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS