2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szexi járás csalóka lehet egy tanulmány szerint

2007. november 08. 12:41, utolsó frissítés: 12:41

A nő, akinek ringó járása magára vonja a férfiak tekintetét, feltehetően nincs a peteérés állapotában egy tanulmány szerint, amely a gyengébb nem által kibocsátott szexuális jelek összetett jellegére hívja fel a figyelmet.


Kanadában az ontariói Queen Egyetem kutatói önként vállalkozó nőket vettek filmre, akiknek a ruházatára fényvisszaverőket szereltek a csípő és láb magasságában, hogy jobban elemezhessék a járásukat - írta brit New Scientist című folyóirat. A nők nyálmintát is adtak a hormonszintjük vizsgálatához.

A kísérlet során azt tapasztalták, hogy a legtermékenyebb állapotban lévő nők kevésbé riszálják magukat, mint a többiek, és járás közben összébb vonták a térdüket.

Ami a kísérletben részt vevő negyven önkéntes férfit illeti, akiknek a legvonzóbb járású nőket kellett kiválasztaniuk, rendszerint azokat választották, akik a ciklus legkevésbé termékeny időszakában voltak.

Ez a tanulmány ellentmondani látszik a korábbiaknak, amelyek szerint a férfiakat leginkább a peteérés időszakában lévő nők vonzzák. Egy amerikai tanulmány szerint az ovuláció időszakában lévő sztriptíztáncosnők kapták a legtöbb borravalót.

Ez az ellentmondás valójában csak látszólagos a kanadai tanulmány szerzői szerint: a peteérés időszakában a nő csak közelről ad biztató jeleket a férfiak számára, arckifejezése vagy kibocsátott vegyi anyagok, a feromonok révén. A közelség révén könnyebben fel tudja mérni esetleges partnerét.

A riszáló járás éppen ellenkezőleg, messzebbről ébreszti fel a férfiak vágyát, és olyan jelölteket biztosíthat a nők számára, akiket nem volt alkalmuk kiválasztani. A semlegesebb járás a peteérés időszakában azt szolgálja, hogy urai tudjanak a helyzetnek maradni - vélik a kutatók.

A Meghan Provost vezette kutatást eredményei a New Scientist szombati számában, illetve a "Szexuális magatartás évkönyve" című amerikai szakfolyóiratban olvashatók.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS