2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Amatőri szinten elkövetett betörés miatt mentették fel a mesterbetörőt

2007. november 08. 10:13, utolsó frissítés: 10:13

Szakmai érdemeinek elismerése okán mentett fel egy betöréssel gyanúsított notórius betörőt a bíróság Ausztriában.

A 69 éves illetőt már 18-szor ítélték el korábban, most pedig azzal vádolták, hogy betört egy bécsi üzletbe és onnan 220 ezer forintnyi értékű zsákmánnyal távozott. A gyanúsítás alapja a férfi ujjlenyomata volt, amelyet a rendőrök megtaláltak a helyszínen hátrahagyott fogón.

A vádlott ügyvédje a tárgyaláson azzal érvelt, hogy védence szakmailag sokkal ügyesebb és tapasztaltabb, mint a konkrét betörés elkövetője.

"Sohasem törne be riasztóval felszerelt helyre, holtbiztosan kesztyűt húzna. Valóságos sértés ilyen dilettáns betöréssel vádolni!" - hangoztatta védőbeszédében az ügyvéd.

Maga a vádlott a következő magyarázatot adta az ujjlenyomatával megtalált fogóra: "Lehet, hogy az enyém, de elég sok fogóm van, nem ismerem fel mindegyiket. Emellett néha kölcsönadom egyiket-másikat nem túl megbízható embereknek. Azt hiszem, valaki az én fogómmal követhette el a betörést" - mondta.

A bíróság kellően meggyőzőnek találta az érveléseket és felmentette a rangos szakmai múltú mesterbetörőt - adta hírül az osztrák sajtó.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS