2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Prostitúciós botrány a Cambridge egyetemen

2007. november 06. 09:55, utolsó frissítés: 10:00

A patinás nagy-britanniai Cambridge egyetem diáklapja, a Varsity felfedte, hogy az intézmény 450 diáklánya árulja testét és legalább ötszáz olyan diák akad, aki pénzért szívesen megírja tehetségtelenebb vagy lustább társainak dolgozatát. Az 1947 óta működő újság cikkének hitelességét a tanári kar sem vonja kétségbe.

A testület hivatalos közleményében nyugtalanítónak nevezte, hogy a diáklányok olyan helyzetbe kerülhetnek, amelyben prostitúcióval kell pénzt keresniük. A nyilatkozat szerint az egyetem kész segíteni tanulmányi ösztöndíjakkal. A plágiumot ugyanakkor teljes mértékben elítéli a vezetőség.

Az újság szerint "sokaknak szerfölött tetszenek a luxusdolgok, sokat költenek, ez magyarázza a jelenséget". Az egyik lány elmondta, hogy kezdetben egy üzletben dolgozott órák után, de társnői felvilágosították, hogy van más mód sokkal többet és gyorsabban keresni.

Kapcsolatba lépett egy "kísérőket" alkalmazó ügynökséggel és megkezdődött "második élete". "Igen, degradáló lehet, de ha az ember 300 fonttal tér haza és arra az 5 fontra gondol, amit azért kapott, hogy dobozokat rakott fel egy üzlet polcára, akkor a kétségek eltűnnek".

A diáklány saját beszámolója szerint két hónap alatt 40-50 klienssel bújt ágyba. Az ár egy óráért 120 font volt, ebből ő 50-et, az ügynökség 50-et, a kísérő sofőr pedig 20-at kapott. "Különbözőek voltak, 18-tól 80 évesig. Látni kellett volna, amikor megmondtam, hogy cambridge-i diáklány vagyok. Azt hitték, szegény szingli anyával van dolguk". A 450 lány között voltak olyanok, akik nyíltan vállalták a prostituált elnevezést, vagy sztriptízbárokban vetkőztek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS