2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fej vagy írás: pénzérmét használt a per eldöntésére a bíró

2007. november 05. 13:52, utolsó frissítés: 2007. november 06. 10:39

Pénzérmét dobott fel egy amerikai bíró, így döntötte el, melyik szülőnél töltse el a gyerek a karácsonyt – kidobták hivatalából.

James Michael Shull döntési módszere felháborította a gyerek szüleit, akik fel is jelentették. A bíró beismerte, hogy ezt a rendhagyó módszert használta, mikor döntését meghozta. Elmondta, arra szerette volna ösztönözni a szülőket, hogy ők maguk jussanak konszenzusra.

A Virginia állambeli legfelsőbb bíróságon dolgozó bírák úgy döntöttek, Shull magatartása rossz fényt vet a törvénykezésre, és felmentették tisztségéből. „A bíróságon feldobott pénzérme arra enged következtetni, hogy nem a tények, hanem szerencse alapján, szubjektív döntések születnek a tárgyalóteremben" – szerepel a Legfelsőbb Bíróság közleményében.

A kiebrudalt bíró korábban egy másik botránynak főszereplőjeként hírnévre tett szert: egy nő szerint Shull azt kérte tőle, tolja le a nadrágját a tárgyalás közben, hogy mindenki láthassa, élettársa valóban megkéselte. Shull ekkor azzal védekezett, nem lehet hitelt adni a pszichikai problémákkal küszködő nő által elmondottaknak. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS