2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az oroszok egyharmada hisz a mágiában

2007. november 01. 15:52, utolsó frissítés: 2007. november 02. 09:49

Az emberi sorsot a mágia segítségével lehet befolyásolni - vallja az oroszok 32 százaléka. Mindez egy orosz közvélemény-kutató intézet felméréséből derült ki. A lakosság 58 százaléka nem hisz a bűbájban, a megkérdezettek tizede viszont nem tudott egyértelmű választ adni a Fond Obscsesztvennogo Mnyenyija cég szociológusainak.

Kiderült, a hölgyek inkább hajlamosak hinni a mágiában - a nők 40 százaléka igenlő választ adott a kérdésre, míg a férfiak között csupán 23 százalék volt ez az arány. Az idősebbek ugyanakkor ellenállóbbak a babonás hiedelmekkel szemben, mint a fiatalok: az 55 év felettiek 11 százaléka hisz a mágiában, míg a 18 és 35 év közöttiek 28 százaléka alkalomadtán az okkult tudományok művelőihez fordulna segítségért.

A felmérésből az is kiderült, a mágiában körülbelül egyforma arányban hisznek a diplomások, az érettségizettek, valamint a kevésbé iskolázottak. Nincs jelentős különbség a városlakók és a falusiak között sem. Az egyetlen kivételt a fővárosiak képezik: a megkérdezett moszkvaiak 74 százaléka nem hisz semmiféle okkult praktikában. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS