2019. július 20. szombatIllés
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét Elvis a legjobb posztumusz pénzkereső

2007. október 31. 10:41, utolsó frissítés: 10:41

Mindössze egy évig tartott Kurt Cobainnek, a Nirvana egykori énekesének királysága a legjobb posztumusz pénzkeresők között: az éppen 30 esztendeje elhunyt Elvis Presley visszafoglalta trónját.

Az amerikai Forbes magazin éves listája szerint a "Király" - nyilván részben az óriási média- és üzleti felhajtással kísért évforduló révén is - az elmúlt 12 hónapban 49 millió dollárral gyarapította örököseit, hétmillióval többel, mint tavaly.

A második helyet egy másik rocklegenda, John Lennon szerezte meg, hihetetlen "hajrával": egy év alatt 44 milliót "jövedelmezett", csaknem a dupláját, mint egy évvel korábban. Charles M. Schultz, Snoopy kutya alkotója ugyanúgy 3. lett, és bevétele is megegyezik a előző évivel: 35 millió dollár. A negyedik ismét egy Beatle, George Harrison, 22 millióval.

Némi meglepetés, egyben kakukktojás is Albert Einstein, akinek imázsa 18 millió dollárt ért halála után 52 évvel.

Az egymillió felettiek 13-as listáján a továbbiakban csak művészek következnek, többségükben olyanok, akik a maguk korának ikonjai voltak: Andy Warhol, a pop-art atyja (15 millió), Theodor Geisel színházi szerző (13), Tupac Shakur rapper (9), Marilyn Monroe (7), Steve McQueen (6), James Brown (5), Bob Marley (4) és James Dean (3,5).(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS