2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az eBay-on árulják az egykori kambodzsai diktátor Mercedesét

2007. október 31. 10:22, utolsó frissítés: 11:50

A legalább 35 ezer angol fonttal (167,6 ezer lejjel) rendelkező gyűjtők az eBay aukciós oldalon egy 1973-as Mercedes limuzinra licitálhatnak, amelyet állítólag a vörös khmerek hírhedt vezetője, Pol Pot használt.

Az eladó egy Angliából kivándorolt bankár, aki állítólag 2001-ben vásárolta meg a diktátor által használt limuzint. A szélsőséges, maoista ideológiai alapú vörös khmerek uralma alatt (1975-1979) használt autóra vasárnap jelentkezett az első licitáló, az árverés kedd estig tart.

Azt egyenlőre független forrásokból nem sikerült kideríteni, hogy az autót valóban használta-e a diktátor, a rémuralom alatti időkből ugyanis minden feljegyzés elveszett.

Az eBay-hirdetés szerint az autót Matt Dillon hollywoodi színész is használta a Szellemek városa (City of Ghosts) című 2001-ben Kambodzsában forgatott filmjében. A Pol Pot-rendszer négyéves rémuralma alatt legalább 1,7 millió embert öltek meg egy utópisztikus "agrártársadalom megteremtése" címén, gyakorlatilag kiirtották az ország egész értelmiségét. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS