2019. július 17. szerdaEndre
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kutyahúst etettek a vendégekkel egy étteremben

2007. október 30. 16:37, utolsó frissítés: 16:57

Moszkvában bezártak egy kínai étteremláncot, mert bebizonyosodott, hogy kutyahúst tálaltak a vendégeknek: az oroszoknak bárányként adták el, a kínaiaknak viszont nem kellett hazudni a számukra csemegének számító kutyahúsról.

A csalásra két vendég hívta fel a hatóságok figyelmét: az étteremből távozóban észrevették, hogy a hátsó bejáraton zsákokat visznek be, amelyekben valami mozgott és sivalkodott. A rendőrök figyelni kezdték az éttermet, és látták, hogy rendszeresen visznek oda kóbor kutyákat.

Ezután rendeltek négy féle ételt, mindet elszállították egy laboratóriumba, ahol egyértelműen kiderült: kutyahús került az asztalra. Az ellenőrzés során kutyafejeket és kibontott tetemeket találtak, és kiderült, hogy az ebeket a helyszínen ölték meg és darabolták fel, egy ketrecben pedig élő állatokat is tartottak.

A lánc éttermeit bezárták, a tulajdonos ellen büntetőeljárást indítottak az egészségre ártalmas élelmiszerek árusítása, valamint állatokkal való kegyetlen bánásmód miatt. Nyáron egyébként moszkvai állatvédők feljelentést tettek az ügyészségnél, mivel egyes negyedekben sok kóbor kutya eltűnt, és felmerült a gyanú, hogy külföldi vendégmunkások befogták és megették őket, de az ügynek nem volt folytatása. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS