2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Óriásikrek születtek Nagy-Britanniában

2007. október 30. 10:23, utolsó frissítés: 10:23

Rekord súlyú, összesen 8,5 kilogrammos egészséges fiú-lány ikerpárt szült egy asszony a múlt héten Nagy-Britanniában.

A 35 éves Berth Ryder múlt csütörtökön adott életet a 4,8 kilós Theónak és 3,7 kilós Millie húgának, ezzel ők lettek a "legnehezebb" fiú-lány ikerpár a királyságban - jelentette a BBC internetes hírszolgálata.

A nővérnek tanuló Lancashire grófsági családanyának már van négy gyermeke, egyik fia öt kilóval látta meg a napvilágot, mégis alaposan meghökkent az ikrek méretén.

"Nincs ebben semmi titok, szerintem ez merő genetika" - nyilatkozta a meglepetésből felocsúdva Ryder asszony, aki maga is 5,4 kilóval született, s a családi krónika szerint nővére 5,5 kilót nyomott az első mérlegelésnél.

A boldog apa, a Manchesteri Egyetem biztonsági őre elmondta, sejtette, hogy jókora porontyok lesznek, s úgy tájékoztatták a kórházban, hogy még sohasem születtek ott ekkora ikrek.

Az ikerszüléseknél gyakori probléma, hogy az újszülöttek nem érik el az átlagos 3,2 kilogrammos súlyhatárt.

Theo és Millie a 2002-ben született Thomas és Grace Houghton-Burnett rekordját döntötték meg, akik 4,6, illetve 3,7 kilogrammal jöttek világra. A mindenkori brit ikersúly-rekordot azonban 170 gramm híján nem sikerült felülmúlniuk.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS