2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vécével szeli át Európát és Ázsiát

2007. október 30. 09:58, utolsó frissítés: 09:58

Vlagyimir Mokszunov elindult, hogy egy vécén szelje át Európát és Ázsiát, s így mérjen csapást a világ kulturálatlan illemhelyeire.

Mokszunov az Összoroszországi Vécéegyesület elnöke, s Moszkva melletti házában vécémúzeumot rendezett be, ahol csak az ősi pottyantós kerti bódékból már több mint 30 áll.

Ezúttal vécémobilt épített egy egészen kicsi autóból és az általa konstruált Jövő Vécéjéből. A moszkvai Komszomolszkaja térről, egy neves építész tervei alapján épült nyilvános illemhely tövéből indult útnak.

Az Oka típusú autóba szerelt illemhely internacionalista, vagy ha úgy tetszik, kozmopolita jellegével tűnik ki, amennyiben a teljesen eltérő szokásokat követő európaiaknak, ázsiaiaknak és például kaukázusiaknak egyforma kényelmet biztosít. Emellett környezetvédelmi szempontból is kifogástalan: a későbbi felhasználás szempontjai alapján külön tárolja az eltérő állagú végtermékeket.

Nem pazarolja a kézmosásra szánt vizet sem: a csap fertőtlenítő folyadékkal benedvesíti az alá tartott kezet, amelyet aztán a vécémobil látogatója higiénikus papírtörölközővel törölhet meg. Az egész "szertartás" idején pedig különleges szellőztető berendezés gondoskodik arról, hogy egyáltalán ne legyenek szagok.

Az Összoroszországi Vécéegyesület küldöttsége Mokszunov vezetésével Európa 12 országát szándékozik felkeresni, majd Szocsin, a Volga mentén, Jekatyerinburgon és Krasznojarszkon át Mongóliába, Kínába és Koreába veszi az irányt.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS