2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szex- és narkóvideóval" zsarolták a brit királyi ház egy tagját

2007. október 29. 10:16, utolsó frissítés: 10:16

Szexjeleneteket és drogozást ábrázoló videóval zsarolták meg a brit királyi család egyik tagját, ám a zsarolókat őrizetbe vették - írta a The Sunday Times.

A vezető vasárnapi brit lap értesülése szerint a meg nem nevezett uralkodói rokontól két férfi 50 ezer fontot (több mint 71 ezer eurót) követelt annak fejében, hogy a felvételt ne hozzák nyilvánosságra.

Az ügy még augusztus elején kezdődött, amikor egy ismeretlen felhívta a királyi család szóban forgó tagját, közölve vele: olyan videó van a birtokában, amelyen az uralkodóház egyik alkalmazottja és a királyi rokon orális szex közben látszik.

Ugyanez a telefonáló közölte azt is: az illető alkalmazottnál van egy kokaint tartalmazó boríték, amely a királyi család tagjának személyes szignóját viseli. A hívó szerint a felvételen látszik az is, amint az alkalmazott az állítólag a megzsarolt uralkodóházi tagtól kapott kábítószerből szippant.

Az udvar értesítette a Scotland Yardot, amely csapdát állított a zsarolóknak. Az ügyre ráállított detektív a királyi ház alkalmazottjának adta ki magát, és találkozót beszélt meg a zsarolókkal az előkelő londoni Park Lane sugárút Hilton szállodájának egyik lakosztályában.

A találkozó létre is jött - az eseményeket a Scotland Yard különleges ügyosztályának nyomozói a szomszédos szobából filmezték -, és a zsarolók éppen elkezdték lejátszani felvételt, amikor a rendőrök közbeléptek és őrizetbe vették őket - áll a The Sunday Times ismertetésében.

Az ügy tárgyalása decemberben kezdődik a londoni felsőbíróságon.

A lap szerint a modern kori brit történelemben ez volt az első eset, hogy a királyi család egyik tagját zsarolók vették célba.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS