2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cári luxus svájci hotelben

2007. október 29. 10:05, utolsó frissítés: 10:05

Az utolsó orosz cár, II. Miklós egykori saint moritz-i rezidenciájában a Carlton-szállodalánc legújabb ötcsillagos hotelje nyílik meg hamarosan.

A palota 1913-ban készült el, de a cári családnak már nem volt módja, hogy akár egy napot is az Engadin-völgyben töltsön. Most az 1856 méter magasságban lévő hegyi kastélyt teljesen felújították, hogy - mint a hotel honlapján olvasható -, "a luxus új dimenziót nyerjen".

A vendégeknek uralkodókhoz méltó pompában és kényelemben lesz része - olvasható a NEWSru című orosz hírportálon.

A hotelben 60 apartmant alakítottak ki, s mindegyikhez "saját" személyzet tartozik, amely a nap huszonnégy órájában lesi az "uralkodók" kívánságait.

A szállodában két étterem és két bár üzemel majd. Lesz egy gyógyrészleg is, ahol a vendégek hatféle különböző procedúra áldásos hatásait próbálhatják ki. A vendégek rendelkezésére több limuzin, valamint helikopter áll majd.

A tervek szerint a szálloda december 7-én fogadja első vendégeit. Szezonon kívül egy apartmanban mérettől és felszereltségtől függően 600 és 2600 euró közötti összeget kell fizetni egy éjszakáért, de karácsonykor 4800 euróba is kerülhet megaludni a cári szálláson.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS