2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A világ legnagyobb képeslapja

2007. október 29. 09:52, utolsó frissítés: 09:52

Bejegyezték orosz rekordnak azt a gigászi, 400,53 négyzetméteres, 119,8 kilogramm súlyú üdvözlőlapot, amelyet a szibériai Novoszibirkszkben a Város Napjára készítettek még júniusban.

Az üdvözlőlapon novoszibirszki lakosokról a város nevezetességei előtt készült fényképek láthatók, hátoldalát pedig sok ezren írták alá.

A lapot először a Város Napján kiállították a Főtéren, majd el is küldték "postán": egy Novoszibirszk melletti repülőtér volt az egyetlen hely, ahol teljes nagyságában le lehetett fektetni, meg lehetett mérni és le lehetett fényképezni egy helikopterről. Ezután ráragasztották a 4200 rubelnyi - 42 darab százrubeles - bélyeget, megcímezték a Szibériai Távközlési Múzeumnak, és feladták.

Mindezt figyelemmel kísérte egy külön e célra létrehozott bizottság és több független tanú is, hogy ne lehessen akadálya a rekordként való bejegyezésnek.

A Guinness Rekordok Könyvénél ugyancsak bejelentették az óriás levelezőlapot, de ott még nem jegyezték be.

Az előző üdvözlőlap-rekordot Szentpéterváron állították fel tavaly: felülete 150,15 négyzetméter, súlya 56,2 kilogramm volt, s egy szentpétervári fiatalembernek egy francia lány iránti szerelmét örökítette meg.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS