2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még neki se fogott 9 millió dolláros memoárjának Tony Blair

2007. október 27. 11:05, utolsó frissítés: 11:05

Tony Blair volt brit miniszterelnök 9 millió dolláros szerződést köt készülő memoárkötetére. A könyv kiadási jogát a Random House két részlege nyerte el: az Egyesült Államokban és Kanadában az Alfred A. Knopf fogja gondozni, Nagy-Britanniában pedig a Hutchinson.

Sonny Mehta, a Knopf elnök-főszerkesztője elmondta: Blair "komoly, őszinte" visszaemlékezést ír életéről, különösen a Downing Street 10-ben eltöltött évtizedről.

Az 54 éves volt brit kormányfő - aki egymás után három választást nyert meg a Munkáspártnak, kezdve az 1997-es földindulásszerű győzelemmel - idén júniusban távozott posztjáról, miután népszerűsége meglehetősen megfogyatkozott George Bush amerikai elnök és az iraki háború támogatása miatt.

A könyvet egyszerre fogják kiadni Nagy-Britanniában és a tengerentúlon, de a megjelenés még évek kérdése. Matthew Doyle, Blair szóvivője úgy fogalmazott: a volt kormányfő még nem veselkedett neki az írásnak.

Blair 9 milliós előlegénél csak egyetlen politikus, Bill Clinton volt amerikai elnök kapott nagyobb összeget, több mint 10 millió dollárt Életem című életrajzi írásának megjelenése előtt. Clinton könyvét, amely 2004-ben látott napvilágot, szintén a Knopf és a Hutchinson adta ki. Legutóbb Alan Greenspan, az amerikai FED volt elnöke kapott hasonlóan nagy összeget, 8,5 millió dollárt A zűrzavar kora című könyvéért. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS