2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Édesanyja életét mentette meg a három éves kisfiú

2007. október 24. 16:22, utolsó frissítés: 16:22

Megmentette cukorbeteg édesanyja életét egy három éves lengyel kisfiú azzal, hogy időben hívta a rendőrséget. A Varsótól 130 kilométerre fekvő Lódz városában élő anya és kisfia egyedül voltak otthon, mert az apa éppen dolgozott. Az édesanya kómába esett, a kisfiú pedig felhívta a rendőrséget.

Az ügyeletes először csak gyereksírást hallott a telefonban. Nem sokkal később újra telefonált a kisfiú, de akkor is csak azt ismételgette kétségbe esve, hogy "Anyuka rosszul van" - nem tudta megmondani sem a nevét, sem a címét.

Amikor a vonal megszakadt, a rendőrségi ügyeletesnek eszébe jutott, hogy előző hónapban is volt egy hasonló segélykérő hívása, és emlékezett az utca nevére. Azonnal riasztotta a mentőket, akik az utcába küldtek egy kocsit, és várták, hogy a rendőrség megpróbálja kideríteni a pontos címet. Közben a rendőrségen lázasan keresték vissza az előző havi hívásokat.

A mentők időben érkeztek - a kis Krystian nyitott nekik ajtót, az anyuka eszméletlenül feküdt a konyha kövén. Kómás állapotában agyhalál érte volna, ha nem kap időben segítséget. Miután magához tért, az asszony elmondta: nem kívánt kórházba menni, mert nem tudta volna kire bízni a kisfiút.

Az anyuka arról is beszámolt, hogy ő tanította meg a kisfiút a mobiltelefon használatára, és a rendőrségi ügyeletet beírta a gyorshívószámok közé. A lengyel rendőrség kezdeményezte a szociális segélyszolgálatnál, hogy a családot vegyék gondozásba, nehogy az eset megismétlődhessen. (hirtv.hu/fh)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS