2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ondójukat is adományozzák a moszkvai városi önkormányzat képviselői

2007. október 22. 11:07, utolsó frissítés: 11:08

A moszkvai városi önkormányzat képviselői nem csupán vérüket, hanem mást is hajlandók áldozni választóikért.

A Vöröskereszt a minap felhívással fordult a városatyákhoz, adjanak vért, s ők rögtön vállalták is, mivel egyből rájöttek, hogy ez nem csupán jótékony cselekedet, hanem kiváló PR-t is biztosít. S valóban: a véradás tényét világgá kürtölte a média.

Arról azonban sehol nem esett szó, amiről a Moszkovszkij Komszomolec számolt be hétvégi számában.

A városi duma legnépesebb frakciójának ülésén a véradásról szóló döntést követő ünnepélyes csendben megszólalt Alekszandr Szemennyikov képviselő, s egy halk köhintés után rámutatott: Moszkvában nem csupán vérből, hanem a mesterséges megtermékenyítéshez szükséges ondóból is hiány van.

A frakció tagjai nagy vihogás közepette ezt a javaslatot is elfogadták, talán tréfából, de lehet, hogy azért, mert Oroszország köztudottan súlyos demográfiai gondokkal küzd.

Miközben a városi duma a frakcióülést zárt láncú tévén követő kollektívája lemerevedett a döbbenettől, a frakcióvezető sietett továbbvinni az ötletet, s az ügy felelősévé nyomban megtette Szemennyikov képviselőt.

A Moszkovszkij Komszomolec jelentése végén pedig felszólította a város lakóit, hogy mostantól még jobban szeressék és értékeljék választott képviselőiket, akik nem csupán a vérüket készek feláldozni értük...(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS