2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Majmok támadásában meghalt egy indiai politikus

2007. október 22. 10:59, utolsó frissítés: 10:59

Életét vesztette vasárnap egy magas rangú indiai politikus, miután vadmajmok megtámadták otthonának erkélyén - jelentette a PTI indiai hírügynökség.

S.S Bajvit, újdelhi főpolgármesterének helyettesét rézus-majmok egy csapata támadta meg, amikor az erkélyen olvasott. A férfi kizuhant az erkélyről, azonnal kórházba szállították, ám belehalt az esés nyomán keletkezett fejsérüléseibe.

Az indiai kormányépületek, templomok és lakóházak környékén igen sok rézus majom kóborol csapatosan, ijesztgetik, néha meg is harapják a járókelőket, élelmiszereket lopkodnak.

Tavaly a delhi legfelsőbb bíróság figyelmeztetésben részesítette a városi önkormányzatot, mert nem sikerült megállítani az állatok randalírozását, és a gond állandó megoldását sürgette.

A probléma részben abban gyökerezik, hogy a hívő hinduk a majmokban Hanumán majomkirály megtestesítőjét látják, és rendszeresen etetik őket, ezáltal az állatok hozzászoktak az ember közelségéhez.

A hatóságok évek óta alkalmaznak állatbefogókat, amelyek a langur majom segítségével megpróbálják elijeszteni vagy elfogni a rézusokat, a problémát azonban ez nem oldotta meg.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS