2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

18 millió eurós adósága volt Pavarottinak

2007. október 22. 10:46, utolsó frissítés: 10:46

Tizennyolcmillió eurónyi adósságot hagyott maga után a szeptember elején elhunyt Luciano Pavarotti egy olasz napilap szerint.

A néhai tenor egy bolognai bankban vezetett számlája tizenegymillió eurós mínuszban van, ehhez jön még hétmillió euró visszafizetetlen kölcsön - írta a La Republica hétvégi számában.

A hátramaradt adósság nem meglepetés - közölte Giorgo Bernini, Pavarotti második feleségének ügyvédje. - Az utóbbi években Pavarotti kénytelen volt korlátozni művészi tevékenységét, kórházi kezelése hosszantartó volt és igen költséges, különösen az Egyesült Államokban - magyarázta Bernini.

A La Republica szerint a tetemes adósság ellenére Pavarotti második feleségének, Nicoletta Montovaninak és közös kislányuknak, Alice-nek nincs miért aggódnia a jövőt illetően. A rákbeteg énekes néhány nappal a halála előtt egy alapítványt hozott létre Nicoletta javára, amely magában foglalja New York-i luxusotthonukat, számos Matisse festményt mintegy 15 millió euró összértékben. A tenor korábbi házasságából származó három leánya örökli Monte Carló-i lakását és pesarói villáját.

"Pavarotti hagyatéka főként adósságokból áll. Nagy a valószínűsége annak, hogy az örökség körüli zűrzavar bíróság előtt fog végződni" - írta az olasz lap.

Korábban az olasz sajtó Pavarotti vagyonát 30 és 200 millió euró közöttire becsülte.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS