2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szegénységellenes Guinness-rekordkísérlet

2007. október 18. 10:41, utolsó frissítés: 10:41

Közép-európai idő szerint kedd este 11-től szerda este 11 óráig tart az idei szegénységellenes mozgósítási Guinness-rekordkísérlet, amelynek keretében tavaly a szó szoros értelmében 23,5 millió ember állt csatasorba a világ minden részén a nemes célért.

A szegénység elleni világnap akciói sorába illeszkedő mozgósítás hivatalos elnevezése Keljetek fel és emeljetek szót! (angolul Stand Up and Speak Out). Az akcióban résztvevőket arra kérték: emeljék fel szavukat az ellen, hogy a világon naponta 50 ezer ember hal meg a szegénységgel összefüggő, elkerülhető okokból.

A cselekvésre mozgósító civil szervezetek tavaly 23,5 millió embert tudtak megnyerni ehhez, de remélik, hogy idén még több emberhez jut el szavuk és új Guinness-rekordot érnek el.

Az akció keretében 24 óra alatt több mint 90 ország polgárainak kellett felállni helyükről nyilvános helyeken, iskolákban, munkahelyeken és vallási intézményekben, s hangot adni afölötti csalódásuknak, hogy a szegénység felszámolása ilyen lassan halad világszerte.

A rekordkísérlet eredményét csütörtökön jelentik be.

Az ENSZ New York-i székhelyén közép-európai idő szerint szerdán 19 órakor keltek fel helyükről a szegénység elleni küzdelem gyorsítását sürgető diplomaták és a civil szervezetek képviselői, illetve az ENSZ személyzetének tagjai. Velük volt Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára is.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS