2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tévét talált az avarban

2007. október 17. 12:47, utolsó frissítés: 12:56

A cím persze csúsztatás: hiszen Pál János, aki egyszerűen csak Janiként mutatkozik be, nem televíziót, hanem egy Sony tévékészülékhez tartozó távkapcsolót talált a kolozsvári Fellegvár bokrai közt.

Igaz azonban az is, hogy a távirányítóhoz egy LCD televízió is jár, amit Jani nemsokára kézhez is vehet: ugyanis ő a győztese a Kolozsváron sugárzó Paprika Rádió kincskereső játékának. A játék lényege épp ez volt: a rádiót hallgatva össze kellett gyűjteni a naponta elpotyogtatott tippeket, amelyek egyre közelebb vezettek a nyereményhez. Jani türelmes volt: figyelt és a nyomok alapján keresgélni kezdett.

Tulajdonképp nem is annyira én, hanem a kedves feleségem volt az, aki szerint volt esélyünk – meséli Jani. “Amikor én nem tudtam hallgatni a rádiót, ő volt az, aki figyelt és megadta az "útravalót", az aznapi utasítást. Reggel felkelés után az ember elmegy munkába, szabadidejében meg kincset keres. Legelőször a parkban kerestem, a stadion és a magyar színház közt, a fák tövén, a sövényben, sétáltam az ösvényeken, ahol volt egy kicsi odú, oda benéztem. Gondoltam, hogy nincs a földön, arra is gondoltam, hogy be lehet csomagolva a távirányító. Második nap, mivel elhangzott az is, hogy a medve örül a sörének, az Ursus sörre gondoltam. A jelvényt kerestem, nem a sörgyárt. A botanikus kertnél is kerestem: egy teraszt, ahol Ursus sört szolgálnak fel. A kockás házat csak vasárnap pillantottam meg, mikor a Fellegvárról lenéztem." Kis szünet után elárulja azt is, hogy még a bokrok közé dobált sörös dobozokat is megnézte, hátha ott lapul a távirányító.

Jani általában reggel hallgat rádiót, ám az utóbbi napokban bevallása szerint még éjszaka is a Paprika Rádiót figyelte. Amikor a rádióban elmondták az utolsó tippeket, Jani nagyon közel járt. "Az ajándékzacskó is avarszínű volt, azért is nem lehetett könnyen látni, de miután az avart egy kicsit megbirizgáltam és megláttam, hogy a zacskón Paprika Rádiót ír, akkor juppí, telefonáltam a páromnak, hogy megvan!"

A Paprika Rádiót Jani már a rádió indulásától hallgatja. Kedvenc műsora a Reggeli Tornádó című ébresztőműsor, ha Nagyvárad környékén jár, akkor hallgat magyarországi adókat is. Széles mosollyal meséli nekünk, hogy gyakran a telefonjába épített rádión is figyeli, mi is történik a műsorban. Kérdésünkre, hogy miért pont a Paprika Rádiót hallgatja, zavart mosolygóssággal válaszol: "A magyar zene az, amiért..." (x)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS