2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Taposs Tamás Gáborra: zöld Szuperbari-akció

2007. október 16. 13:04, utolsó frissítés: 13:13

Szuperbari jött, ragasztott, átvert néhány boltost, megitta – és csak itt jön a lényeg: nem dobta ki csak úgy a szemétbe a Pepsi-flakont, hanem összehajtogatta minél kisebbre. Mert a Szuperbari Társaság ezen a héten környezetvédelmi akcióval jelentkezett.

Végy egy számítógépet, nyomtatót, ollót. Készíts a Pepsi-logóhoz hasonlító címkét egy Tamás Gábor-portré felhasználásával. A kész üveg „olyan jó, hogy szinte dalra fakad, már-már várjuk, hogy elénekeljen valami örökzöldet a Hargitáról. Azaz inkább mégse.”

Hogy mit lehet kezdeni a tamásgáboros Pepsivel? Például becsempészni egy üzletbe a „rendes” üdítők közé. A Szuperbari Társaság egyik tagja Ciobanu Alexandru álnéven, hamis kitűzővel Pepsi-terjesztőnek adta ki magát, a boltos pedig gyanakvás és kérdezgetés nélkül bekapta a horgot. Szuperbari szerint minden a határozott fellépésen múlott.

Miután hazamentek, megitták a Pepsit (állításuk szerint rossz volt), és megpróbálták minél apróbbra összecsomagolni az üres flakont. „Ez gyakorlati szempontból is jó, mert kevesebbszer kell levinni a szemetet, de környezetvédelmi szempontból is, mert kevesebb benzin, gázolaj fogy a szemétdombra való szállításkor, kevesebb levegő szennyeződik” - érvel Szuperbari. Ugyanazt a szemétmennyiséget, amit összenyomva egy fordulóval elvisz a szemetesautó a tárolóba, összecsomagolatlanul csak négy fordulóval lehetne elszállítani.

„Akár lábbal is összenyomhatjuk, külön élvezet a Pepsi arcain táncikálni. Kár, hogy Tamás Gábor még nem az, csak a mi akciónkban.”

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS