2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kétcsaládos köztársaságot alapítottak Ukrajnában

2007. október 05. 10:52, utolsó frissítés: 10:52

Két családi ház kivált Ukrajnából és saját köztársaságot alapított. Lakosai egyedi útlevéllel és személyi igazolvánnyal rendelkeznek.

A köztársaságnak ugyanakkor nincs rendes államhatára, ugyanis a két ház földrajzilag elég messze esik egymástól, viszont van fővárosa, amely a Csernyigovi terület Bakaivka nevű települése - olvasható a Pravda című orosz lap online kiadásában.

A "mikroállam" lakosai diplomáciai testülettel is rendelkeznek, saját pecsétjük és okmányaik vannak. Nem ismerik el sem az ukrán kormányt, sem a törvényhozást, de még a helyi önkormányzatot sem, ennek megfelelően nem vesznek tudomást a választásokról sem.

Az államalakulatnak bírósága is van, amely elég szigorú: távollétükben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a járási ügyészt és a körzeti megbízottat. Az ok: utóbbiak ébersége miatt pénzbüntetést kellett a respublika polgárainak fizetniük illegális máktermesztés miatt.

A függetlenség azonban nem akadályozza meg a kétcsaládos ország lakosait, hogy igénybe vegyék a helyi víz- és áramszolgáltatást, vagy hogy a falusi iskolába járassák gyerekeiket.

A helyi önkormányzat elnézően bánik a szeparatistákkal, mondván, hogy végül is nem próbálják megdönteni a hatalmat, így semmi törvénybeütközőt nem csinálnak.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS