2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Fehér tenyér nyitja meg a magyar filmfesztivált Marseille-ben

2007. október 02. 17:55, utolsó frissítés: 17:55

Hajdu Szabolcs filmje, a Fehér tenyér nyitja meg Marseille-ben kedden este a Találkozások a magyar filmművészettel című kéthetes vetítéssorozatot, amelynek keretében 22 magyar alkotást mutatnak be - tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t.

A Cinepage és az Institut de l'Image közös rendezvényén látható alkotások a magyar filmművészet korszakaiból a 70-es évektől egészen az ezredfordulóig adnak ízelítőt. Jancsó Miklós Szegénylegények és Még kér a nép című rendezését, továbbá Bódy Gábor két munkáját, az Amerikai anzix és a Kutya éji dala című alkotást is láthatják az érdeklődők az elkövetkezendő napokban a francia városban.

A vetítéssorozatban kiemelt helyet kapott Tarr Béla munkássága. Az új évezred néhány markáns magyar filmjét is bemutatják a Marseille-i Le Prado moziban: Antal Nimród Kontroll, Mundruczó Kornél Szép napok és Johanna, Kocsis Ágnes Friss levegő, valamint Deák Krisztina A miskolci boniésklájd című munkáját láthatják az érdeklődők.

A játékfilmek mellett experimentális alkotások gazdagítják a programot. A kéthetes filmünnephez konferenciák, kerekasztal-beszélgetések kapcsolódnak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS