2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Illegális bevándorlók jöttek Tony Blair BMW-jével

2007. szeptember 28. 10:45, utolsó frissítés: 11:09

Nem várt "extrákkal" érkezett meg Tony Blair volt brit kormányfő új hivatali BMW-je: a páncélozott luxusautót szállító kamionból négy menekült ugrott ki a raktér felnyitása után, egyenesen a megdöbbent rendőrök karjaiba.

Blair június végén köszönt le miniszterelnöki tisztségéről, és azóta a nemzetközi közösség közel-keleti megbízottjaként tevékenykedik, de a Scotland Yardtól - kiemelt veszélyeztetettségű politikus lévén - ugyanolyan személyi védelemben részesül, mint amikor még a Downing Street lakója volt.

Ennek jegyében a terrorellenes ügyosztály 100 ezer fontért (több mint 37 millió forintért) golyóálló üveggel és karosszériával ellátott BMW-t rendelt neki a 7-es sorozatból, egyenesen a müncheni gyártól.

A kocsit szállító teherautónak elvileg feltörhetetlennek kellett volna lennie, de a négy ázsiai illetőségű illegális bevándorló - a hatóságok gyanúja szerint valahol Franciaországban - valahogy mégis bejutott a raktérbe.

A csütörtöki The Sun forrása szerint a potyautasoknak "igen kellemetlen meglepetésben" volt részük, amikor a kamion kinyitása után éppen egy rendőrségi parkolóban találták magukat. A rendőrök sem kevésbé lepődtek meg, amikor a kocsival együtt nem várt vendégek is érkeztek az elvileg szuperbiztos szállítóeszközben.

A BMW-t a legnagyobb brit bulvárlap értesülése szerint visszaküldték a német gyártónak, azzal, hogy biztonságossága a történtek után nem garantálható.

A Scotland Yard és az autógyár is vizsgálatot indított az ügyben. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS