2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kishíján 8 kilós óriásbébi született Oroszországban

2007. szeptember 27. 11:00, utolsó frissítés: 12:44

Döbbenten fogadta egy szibériai kismama, hogy 12-ként világra hozott gyermeke nem kevesebb mint 7,75 kilót nyom.

A kis Nágya szeptember 17-én Altaj-hegyvidék autonóm területen született császármetszéssel. Népes családjában bőven akad majd játszótársa nyolc nővére és három bátyja között.

"Mindenki elámult" - mesélte az édesanya, a 43 éves Tatyjana Barabanova - "Hogy mit szólt az apja? Szóhoz sem jutott, csak állt ott és pislogott".

"Ettem mindenfélét, nem volt pénzünk különleges ételekre, úgyhogy krumplit, tésztát és paradicsomot eszegettem" - mondta a helyi újság riporterének, akinek azt is elárulta, hogy előző gyermekei is több mint 5 kilóval látták meg a napvilágot.

A legsúlyosabb újszülöttek között mégsem a szibériai óriásbébi viszi el a pálmát. A Guinness Rekordok Könyve számon tart egy olaszországi csecsemőt, aki 10,2 kilóval jött világra 1955-ben, de még őt is felülmúlja egy kisbaba az Egyesült Államokból, aki 10,8 kilósan született 1879-ben és mindössze 11 órát élt.

Az egészséges újszülöttek átlagos testsúlya 3,2 kiló körül mozog az Egészségügyi Világszervezet statisztikái szerint. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS