2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Először lett nő "az év séfje" Franciaországban

2007. szeptember 25. 18:44, utolsó frissítés: 18:44

Először lett egy nő - Anne-Sophie Pic - "az év séfje" Franciaországban: a tekintélyes Michelin éttermi kalauz által felsorolt 8 ezer konyhafőnök szavazott rá.

Az 1987-ben létrehozott megtisztelő kitüntetést, amelyet két évtizeden át mindig férfiak nyertek el, hétfőn este adták át Párizsban a valence-i La Maison Pic étterem séfjének. A 37 éves asszony a családi a hagyományt folytatja, hiszen a kelet-franciaországi városban 1889 óta működik família birtokában lévő vendéglő.

A La Maison Pic februárban kapta meg a Michelin-kalauztól a harmadik csillagot, amivel csak nagyon kevés étterem dicsekedhet.

Anne-Sophie mintegy tíz éve irányítja a családi vállalkozást, és olyan forradalmi újítások fűződnek az általa bevezetett étrendhez, mint a libamájjal felszolgált nyers tonhal, a zöldborsós langoustine édesgyökérrel vagy a rebarbarás rombuszhal.

"Gyakran mondják, hogy a férfi séfek erősek a konyhatechnikai vonatkozásaiban, míg a nők a szívüket adják a főzésbe. Ami engem illet, mindig nagy figyelmet fordítottam a konyhatechnikára.

Megőriztem a művészet klasszikus alapjait, és úgy alakítottam át, hogy áttekinthető, kreatív és látványos fogásokat tehessek az asztalra" - fejtette ki nemrég egy interjúban gasztronómiai elveit a 2007. év francia séfje.

Pontosabban idén: konyhaséfnője.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS