2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hidromasszázsos iskola a vâlceai gyerekeknek

2007. szeptember 19. 16:54, utolsó frissítés: 2007. szeptember 20. 13:39

Dühében, hogy a gyerekek reggelente koszosan jönnek iskolába, egy vâlcea megyei község, Prudeni polgármestere felújíttatta az iskolaépületeket, és a következő extrákkal szereltette fel: hidromasszázsos zuhanyfülke, elektronikus tábla, relaxáló terem. Az iskolában több mint 150 gyerek tisztálkodhat és tanulhat ilyen körülmények között.

A tantermek is az európai uniós szabványoknak megfelelően vannak felszerelve. A régi táblát egy kijelzővel ellátott készülékre cserélték, így a tanítónak nem kell többé a katedrán állnia, hanem a gyerekek között tartózkodva tartja az órát.

Szünetben az udvaron való játék helyett interneteznek a gyerekek. Hogy ne irigykedjenek a szomszéd falu nebulói sem, a zăvideni-i iskolát is fotocellás vízcsapokkal szerelték fel, szünetben pedig az új biliárdteremben játszhatnak a tanulók.

Az iskolák felújítása 500 ezer új lejbe került (148,2 ezer euró), amelyet a község fizetett ki. A polgármester szerint az állami költésgvetésből is kiutaltak némi pénzt, de ez még nem érkezett meg. Nemcsak a tanulók használhatják a felújított iskola felszereléseit: a falubeli felnőttek esténként számítógépkezelést tanulnak a suliban. (antena3)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS