2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Papucskormány: jön a Logan Pick-Up változata

2007. szeptember 12. 14:26, utolsó frissítés: 15:00

A Dacia-Renault gyár képviselői tegnap jelentették be a Frankfurti Autószalonon a Dacia Logan Pick-Up változatának bevezetését. A Sandero névre keresztelt gépjármű 2008-tól lesz megvásárolható.

A benzines Logan MCV karosszériáját viselő autó akárcsak az eddigi modellek, benzines és dízel változatban lesz kapható. Az utánfutója hossza 1,8 méter lesz, teherbírása pedig 800 kilogrammig terjed. Ezenkívül az utastérben, az ülések háta mögött egy 300 literes csomagtér is a felhasználó rendelkezésére áll.

Forrás: Autoblog.huForrás: Autoblog.hu


A motor méretét és árát nem közölték még, de valószínűleg a Van furgonhoz hasonló, vagy azzal azonos motorja lesz, és az árak is megközelítőleg azonosak lesznek - írja a Cotidianul. A benzines Logan Van 1,4 literes, 75 lóerős illetve 1,6 literes és 90 lóerős változatban kapható, a dízel verzió pedig 1,5 literes és 70 lóerős. Az 1,4 literes benzines Van ára 6700-7300 euró között mozog, az 1,6 literes 7700 euró, míg a dízel 8200 és 8800 euró közötti áron vásárolható meg.

A régi Pick-Up modellt 2006. december 12-én vonták ki a forgalomból, az autópiac ezen szegmense ezáltal a Dacia részéről lefedetlen maradt. A Logan Van-t február második felében kezték forgalmazni, de az ebből származó bevételek nem fedték a régi "papucsdácsia" kivonása okozta veszteséget. Júliusig 4464 Van-t adtak el, míg a régifajta "papucsból" a tavalyi év ugyanezen időszakában 7257 példány kelt el.

A Libertatea napilap információi szerint azonban a Dacia Sandero jóval olcsóbb lesz, mint az eddigi Logan-ek, mivel amikor 1999-ben Renault megvette a piteşti-i Dacia-gyárat, azt ígérte, 5000 euró körül fognak mozogni a gépjárművek árai. Ezzel szemben a legolcsóbb Logan is 6400 euróba kerül. Ez válasz lehetne arra, hogy Ford készül megvásárolni a krajovai autógyárat.

Carlos Ghosn, a Renault elnöke szerint „a piteşti-i gyár alkalmas egyedül Európában a Sandero gyártására. Nem döntöttünk egyelőre a Sandero európai névváltozatáról, mint tudják, a Logan-nel kapcsolatos startégiánk, hogy különböző zónákban különböző nevet visel az autó”. (libertatea, cotidianul, autóblog)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS