2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Családi vállalkozás a rácsok mögül: a nagymama árulta a heroint

2007. szeptember 07. 13:01, utolsó frissítés: 13:01

A börtönből indított hatalmas jövedelmű családi vállalkozást az Alexandru és Mariana Ion házaspár. A gyerekeik és szüleik segítségével egy „polipot” hoztak létre, melynek csápjai a határokon is átnyúltak.

A határrendészet ezév januárjában kezdte el a kivizsgálást, amikor megtudták, hogy a fővárosban droghálózat működik. Hosszú idő telt el, amíg rájöttek, hogy nem egy megszokott bandáról van szó, hanem családi vállalkozásról. A 13 éves gyerek őrködött az utcán, amíg az 58 éves nagymama eladta köténye alól a heroint: minden családtagnak megvolt a maga feladata. Mindezt a börtönben levő házaspár irányítása alatt végezték, akiket narkotikumok forgalmazása miatt ítéltek el.

A szál felgöngyölítése akkor kezdődött, amikor elkapták a 16 éves lányt és a nagymamát, amint 150 gramm heroint készültek eladni a banda egy másik tagjának segítségével. További 14 kilogramm, a banda által forgalmazott kábítószert foglalt le a bolgár és török rendőrség. A család újra egyesült – a rácsok mögött. (libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS