2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az amerikai elnök titokban sokszor sír

2007. szeptember 06. 16:35, utolsó frissítés: 16:35

George Bush titokban sírni szokott, nem is keveset - olvasható az amerikai elnökről szóló új könyvben, amely szokatlan közelségű portrét fest a Fehér Ház vezetőjéről.

Az Egyesült Államok első emberét magabiztos politikusként ismeri a világ. A texasi származású George Bush szokásairól, magánéletéről eddig nem lehetett sokat tudni, az elnök mindig kerülte a személyét firtató kérdéseket.

A szintén texasi születésű Robert Draper újságírónak azonban megnyílt. Elmondta neki, hogy semmiképpen sem akarja gondjait, bánatát a nyilvánosság elé tárni, magabiztosságra törekszik, különösen a mostani háborús időkben.

"Tisztában vagyok azzal, hogy az ellenség figyel, az irakiak figyelnek, de figyelnek a csapataink is, minden ember rám figyel (...) igen, szoktam könnyezni" - mondta az elnök az erre irányuló kérdésre.

Kifejtette, hogy "Isten vállán szokott zokogni, sokat". Mint mondta, "többet sírok elnökként, mint képzelné". George Bush 2006 végén és 2007 elején találkozott Draperrel a Fehér Házban, hat ízben beszélgettek egy-egy órányit.

A posztjáról két periódus után 2009 januárjában leköszönő elnökről azt is meg lehet tudni, hogy nagyon régen nem vetette meg az alkoholt, de a hit erőt adott neki, hogy abbahagyja az ivást. Miután leszokott, sokáig esténként csokoládét evett, mert szervezete kívánta az édességet. Húsz éve viszont egyáltalán nem iszik.

Az olvasók azt is megtudhatják, hogy 2001. szeptember 11-én, az Amerikát ért terrortámadás napjának éjszakáján riadóztatták az elnöki párt. "Jönnek, támadnak" - mondta az ügynök az ágyából felkelő elnöknek és feleségének. Bush egyik kezében kutyájával, a másikban macskájukkal igyekezett a titkos bunkerba, oldalán a first ladyvel, Laurával, aki kontaktlencséje nélkül bizonytalanul mozgott hálóköntösében. A riadó - hogy repülőgép szállt be a Potomac folyó feletti zárt légtérbe - szerencsére hamisnak bizonyult. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS