2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Óvszer a sörben

2007. szeptember 04. 12:33, utolsó frissítés: 12:33

50 millió rubelt - mintegy 450 000 lejt - követel egy gumióvszer miatt egy moszkvai férfi kedvenc sörének gyártójától, mivel az egyik üvegben egy óvszerdarabot és a gumi csomagolására szolgáló celofánt talált.

A férfi arra hivatkozik, hogy a lelet súlyos lelki problémákat okozott neki: azóta minden olyan italtól undorodik, amelyet nem otthon, hanem gyárban állítanak elő, pszichoterápiára is kénytelen volt elmenni.

Eredetileg ugyan mindössze 12 milliót követelt, de a serfőzdétől azt a választ kapta: az alkalmazott technológia kizárja, hogy idegen tárgyak kerüljenek a palackokba, vagyis nyilván a fogyasztó helyezte az üvegbe az óvszert.

Csakhogy a fogyasztó még a sör kinyitása előtt észrevette, így az üveg eredeti, lezárt állapotában van ma is.

A férfi olyannyira rossznéven vette a panaszára kapott nyegle választ, hogy bírósághoz fordult, ahol immár 50 millió rubelt követel az őt ért mentális kárért.

A felperes ügyvédje elmondta: amennyiben a bíróság megítéli az 50 millió rubelt, a serfőzdének ezen összeg további 50 százalékát, vagyis 25 millió rubelt az államkasszába is be kell fizetnie bírságként azért, mert nem állapodott meg saját jószántából a megkárosított fogyasztóval. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS