2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Összemérték a bajszukat

2007. szeptember 03. 18:23, utolsó frissítés: 18:23

Még a magyar harcsabajusz kategóriában is német versenyző nyert a brightoni szakáll- és bajusz világbajnokságon.

"Német barátaink a várakozásoknak megfelelően ismét remekül teljesítettek" - mondta Steve Parsons, a versenyt szervező The Handlebar Club vezetője, aki angol bajuszt visel. Ebben az ősi brit kategóriában is német győzelem született, csakúgy, mint további kilencben a tizenhétből.

A magyar harcsabajusz versenyszámban a Baden Württemberg tartománybeli Schorndorfból érkezett Günter Rosin végzett az első helyen. A többi között még a Verdi körszakáll ("10 centiméternél nem hosszabb szakáll, bajusz felpödörve"), a Garibaldi szakáll ("telt körszakáll integrált bajusszal"), a császárszakáll, a Dali-féle felfelé kunkorodó hosszú bajusz és a szabad stílusú állszakáll kategóriákban is német siker született.

A dél-angliai fürdőváros egyik kocsmájában rendezett világbajnokságon mintegy 250 versenyző indult, a nyertesek pedig egy-egy söröskorsót és pofaszakáll alakúra szabott söralátétet kaptak. A nagysikerű rendezvény nézői sem voltak éppen frissen borotváltak. Volt, aki egyenesen az egyik híres brightoni tengeri mólót formázó alakzatba rendezte szakállát viasszal és fésűvel.

A világbajnokságot kétévente rendezi a Szakáll és Bajusz Világszövetség (WBMA), mindig más országban. Az előző vb az ausztriai Leogangban volt, a következőt pedig az alaszkai Anchorage-ben tartják. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS