2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Héjákat vetnek be a moszkvai galambok ellen

2007. szeptember 01. 13:01, utolsó frissítés: 13:01

Héják védik a jövőben Moszkvát a galamboktól és varjaktól. A szárnyas őrség felállítását az tette indokolttá, hogy Moszkvában elszaporodtak a galambok és varjak, amelyek nemcsak szennyezik ürülékükkel a várost, de különböző fertőzéseket is terjesztenek – olvasható a RIA Novosztyi orosz hírügynökség honlapján.

A héjákat egy Moszkva környéki természetvédelmi területről verbuválták és a nyár folyamán nap mint nap gyakorlatoztatták, hogy rákapjanak a galambhús ízére. Miután kellő ismeretekre tettek szert, szabadon engedték őket a fővárosban.

A természetvédelmi terület ornitológusai rendszeresen látogatják azokat a területeket, ahol előszeretettel gyülekeznek Moszkva nemkívánatos szárnyas lakói, és távcső segítségével figyelik, hogyan riasztják el őket a héják.

Az orosz fővárosban nemcsak az utóbbiak teljesítenek légi őrszolgálatot, a sólymokat például egerészésre fogták be. A Kreml területén szintén ragadozó madarakat használnak a galambok és varjak ellen, és speciális, madárriasztó zenével is igyekeznek távol tartani őket. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS