2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szavazni lehet a legjobb európai filmre

2007. augusztus 31. 18:04, utolsó frissítés: 18:04

Az Európai Filmakadémia 2007. szeptember 1-én nyitja meg a People,s Choice Award vagyis az európai közönségdíj odaítéléséről döntő internetes szavazást.

Ez a díj azokról szól, akiknek a filmek készülnek, a közönségről - olvasható az Európai Filmakadémia közleményében. A közönségszavazás hivatalos honlapja: a www.peopleschoiceaward.org. A voksolás október 31-én zárul.

Az elmúlt években olyan alkotások nyerték el a People,s Choice Award díját, mint Pedro Almodóvar: Volver, Roberto Benigni: Az élet szép, Jean-Pierre Jeunet: Amelie csodálatos élete, vagy Wolfgang Becker: Good bye, Lenin! című filmje.

A jelölt filmek, amelyekre szavazni lehet: Julie Delpy: 2 days in Paris, Corneliu Porumboiu: 12:08, East of Bucharest, Jíri Menzel: Őfelsége pincére voltam, Kevin McDonald: Az utolsó skót király, Tom Tykwer: Parfüm (Egy gyilkos története), Augustin Díaz Yanes: Alatriste kapitány, Paul Verhoeven: Fekete könyv, Stephen Frears: A királynő, Joachim Trier: Reprise, Giuseppe Tornatore: La Sconosciuta, Olivier Dahan: Piaf.

Az Ernst and Young felügyeli a szavazást és hagyja jóvá a győztes filmet. A díjat december 1-én adják át Berlinben.(mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS