2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

297 tonnát húzott el a "Fogkirály"

2007. augusztus 31. 10:04, utolsó frissítés: 10:04

Hét vasúti kocsiból álló, 297,1 tonna súlyú vasúti szerelvényt vonszolt el csütörtökön 2,8 méteres távolságba a fogai közé illesztett acélkábel segítségével a malajziai Velu Rathakrishnan, akit országában csak Fogkirályként emlegetnek. A csúcskísérlet szervezői szerint ezzel új világrekordot állított fel ebben a felette nehéz súlyú kategóriában.

A malajziai főváros pályaudvarán népes közönség előtt lezajlott fogas vontatásról írott helyszíni tudósításában az AP hírügynökség beszámolt arról, hogy a nyögő és lihegő férfi nyakizmai megfeszültek és arca eltorzult az erőlködés közepette, mialatt elmozdította a szerelvényt.

"Nem tudom, milyen fogpasztát használ, de biztos vagyok abban, hogy számos cég igyekszik majd vele reklámozni termékeit" - kommentálta a fegyvertényt Maximus Ongkili, a kormány egyik minisztere, aki jelen volt a kísérletnél.

A nézők lelkesen bíztatták a bajnokot, amint leült és a sínekbe kapaszkodva, lábát a talpfának feszítve hátrafelé kimozdította az álló vasúti kocsikat.

Rathakrishnan előzőleg lehunyta a szemét, többször mélyen lélegzett, majd jobb mutatóujját az orrára, a balt a mellére irányozta. Aztán, miután megérintette a homlokát és a fejét, leült a földre, hogy elhúzza a vonatot.

Az előző világrekordot is ő állította fel még 2003 október 18-án, akkor hat kocsiból álló, 260,8 tonnás szerelvényt fogvonszolt el 4,2 méter távolságra.

Csütörtökön az első, 2,8 méteres vonatmozdítás után még két kísérletet tett a vegetáriánus férfi, hogy elérje a korábbi rekord 4,2 méteres távolságát, de ez nem sikerült: a második alkalommal csak 73 centire, a harmadikra 248 centire vonta állkapcsával a szerelvényt.

Anna Chidamber, a Fogkirály menedzsere kijelentette: noha némi csalódás a kisebb távolság, az eredmény így is új világrekord, amelyet várhatólag két hét múlva, az adatok megfelelő ellenőrzése után hitelesít a Guinness Rekordok Könyve.

A vonatvontató-bajnok a meditáció egy különleges formájának és a kemény edzésnek tulajdonítja szinte hihetetlen teljesítményét: naponta fél ötkor kel, 25 kilométert fut, 250 kilós súlyokat emel, és természetesen fogait is naponta edzi.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS