2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kutyáját gazdaggá tette, unokáira nem gondolt

2007. augusztus 30. 10:14, utolsó frissítés: 10:14

Két unokájára egyetlen centet sem, kutyájára viszont 12 millió dollárt hagyott végrendeletében Leona Helmsley, az ingatlanügyletekből meggazdagodott New York-i milliárdos.

"Gazdag szuka" címmel számolt be a szerdai New York-i sajtó az esetről: fehér színű máltai ebével szemben négy unokája közül kettőre egyáltalán nem gondolt a 87 éves korában a napokban elhunyt asszony. A lapok a címmel nyilvánvalóan a kutyára utaltak.

Leona Helmsley
a "fukarság királynőjeként" vált ismertté. Adókerülés miatt börtönben is ült, tőle származik az a mondás, hogy "csak a kis emberek fizetnek adót".

A héten felbontott 14 oldalas végrendelkezésében Helmsley 10 millió dollárt hagyott bátyjára, ő fogja gondozni Trouble (Baj) névre hallgató kutyáját. Két unokája 5-5 millió dollárt kap, feltéve, hogy évente legalább egyszer ellátogatnak apjuk sírjához. A milliárdos sofőrje 100 ezer dollárral lesz gazdagabb.

Az asszony arról is rendelkezett, hogy kutyáját 1,4 millió dolláros mauzóleumában helyezzék örök nyugalomra, ő és 1997-ben elhunyt férje mellé. A sírhely ápolására Helmsley 3 millió dollárt különített el hátrahagyott vagyonából.
Mint végrendeletében megjegyezte, két unokájára általuk ismert okok miatt nem hagy semmit.
Helmsley-t 1989-ben ítélték el adókerülés miatt, másfél évet töltött börtönben. Négymilliárd dollárosra becsült vagyonának legnagyobb hányada ingatlanvállalkozásában fekszik.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS