2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sünárvákat fogadott örökbe egy kefe

2007. augusztus 28. 17:54, utolsó frissítés: 19:10

Négy árván maradt sündisznókölyköt fogadott örökbe egy kefe Nagy-Britanniában, a southamptoni Új Erdő nevű, a vidra-, a bagoly- és egyéb vadállomány védelmére létesült természetvédelmi parkban, Ashurstben (Kelet-Sussex grófság). Az udvar takarításához használt kefe a természetes életkörülményeikre, az erős sörte pedig az anyjukra emlékezteti őket.

„Olyanok, mint az emberek. Különböző tevékenységekre van szükségük, hogy elfoglalják magukat” – mondta az állatpark menedzsere, ahol a négy sünit, Maryt, Mungot, Midge-t és Slappyt gondozzák. „Mivel egyelőre nem látnak jól, a szaglásukra és a tapintásra kell támaszkodnunk. Szeretik a természetes ízeket és egész nap a tisztítókefével, virágokkal és földdel játszanak. Nagyon szeretnek az erős sörtéjű kefékkel játszani.Tudom, hogy furcsán hangzik, de azt hiszem, azt gondolják, hogy a kefe az édeasnyjuk” – tette hozzá John Crooks. A kicsiket addig táplálják, amíg elég nagyok lesznek ahhoz, hogy szabadon engedjék őket. „Tejport kapnak összekeverve macskaeledellel, de nem ízlik nekik a hal.

Ha jó idő lesz, egy hónap múlva visszaengedjük őket a szabadba, egyébként egész télen táplálni fogjuk őket. Mindegyik különálló személyiség: az egyik nagyon energikus, a másik nyugodtabb” – mesélte el a Daily Mailnek a menedzser. (antena3)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS