2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cipődivat 2008: újra divat a lakk

2007. augusztus 27. 13:03, utolsó frissítés: 13:03

Elegáns nappabőrök, finom, puha velúrok, csillogó lakkok és fénylő metálbőrök jellemzik a következő évi cipődivatot, amelyet szeptember 14. és 16. között mutatnak be a düsseldorfi GDS/GLS táska- és cipővásáron.

A természetes, valamint a műanyagok keverése érdekes irányzat, része az úgynevezett crossover trendnek, amely egymással összebarátkoztatja a legkülönfélébb korokat és stílusokat.

A varázsszó a lágyság, a puhaság, ami főleg az alapanyagokra vonatkozik. A dekoratív betétek és díszek, a balerinacipő és a magas sarok csupa-csupa nőies részlet. A pasztellszínek lesznek divatosak, mint a fehér, krémszín, és a világosszürke, de a metálszínek, főleg az ezüst, továbbra is szépen csillognak.

Az erős sárga, a vörös, az ultramarinkék, és általában az erős emóciót kiváltó karakteres színek jellemzik az elegáns design darabokat. A nyolcvanas éveket idézik a neonszínek, amelyek főleg a fiatalok gardróbját jellemzi majd.

Ami a táskákat illeti, a következő nyáron divatszín lesz a narancs, a királykék, a napsárga, mindez csillogó lakkból, műanyagból és más szintetikus alapanyagokból készül.

A formák, fazonok és a nagyság terén a végletek a jellemzők, az egészen nagy táskák sem tűnnek el a kirakatokból, de a nosztalgia hatására bizonyos alkalmakra a kis kézitáskák is kedveltek maradnak. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS