2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nincs új világrekord a mobiltelefon-hajító vb-n

2007. augusztus 27. 11:16, utolsó frissítés: 11:16

Nem született új világrekord a finnországi mobiltelefon-hajító világbajnokságon a hét végén, de az aranyérmes – egy finn férfi – így is 89,62 méterre tudta eldobni magától maroktelefonját. A finneken kívül oroszok, németek, amerikaiak, hollandok és osztrákok is részt vettek az egyik vezető világmárka, a Nokia hazájában rendezett szombati versenyen.

Tommi Huotari győztes teljesítménye több méterrel elmarad az eddigi világrekordtól. A 38 éves mérnök korábban csak krumplit hajigált, most első ízben vett részt telefondobó versenyen. A férfi meglepve tapasztalta, hogy egy burgonya messzebbre repül, mint egy mobiltelefon.

A nyslotti világbajnokság győztese biztos abban, hogy olykor mindenki szeretné jó messzire elhajítani magától a mobilját. Christine Lund szervező szerint a verseny a maroktelefonhoz fűződő kettős, szeretem is, gyűlölöm is viszonyt tükrözi.

A szabadstílusú mobiltelefon-dobásban egy tizenéves holland cirkuszi zsonglőr, Taco Cohen szerzett aranyérmet. A nők versenyében a finn Eija Laakso ismételte meg tavalyi győzelmét azzal, hogy 44,49 méterre hajította el telefonját, a második a holland Farah el Airoudi lett, 42,06 méterrel. (mti/afp/reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS