2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

B-52-est akart az újgazdag orosz

2007. augusztus 25. 10:49, utolsó frissítés: 10:49

Egy B-52-es amerikai hadászati bombázó ára után érdeklődött egészen komolyan egy újgazdag orosz látogató a Moszkvában jelenleg zajló Légügyi és Űrkutatási Szalonon (MAKSZ).

Az amerikai kiállításon csupa veterán látható: a B-52, az F-15 és F-16 típusú vadászgép, egy szállítógép, valamint a hadászati gépek levegőben történő feltöltésére konstruált KS-35, s ezek mindegyike bemutatkozott már a korábbi MAKSZ kiállításokon.

A Komszomolszkaja Pravda című lap pénteki beszámolója szerint a minap számos testőr kíséretében megjelent egy fekete szemüveget viselő úr, "szemmel láthatólag az új oroszok közül" - így nevezik az orosz újgazdagokat -, és minden bevezetés nélkül megkérdezte, mennyibe kerül a B-52.

A kérdezett amerikai megpróbálta lebeszélni az érdeklődőt a dologról azzal, hogy régi modellről van szó, meg aztán mire is használná. "Ne szerénykedj, csak mondd meg az árát" - mondta a férfi, és nagyon savanyú arcot vágott, amikor közölték vele, hogy nem akarják eladni a 45 éves repülőgépet, már csak azért sem, mert álmukban sem gondolták, hogy valaki "rákattanhat".

Végül az amerikai kinyögte: "Hát, esetleg eladhatnánk önnek félmilliárd dollárért". Mire az orosz: "Nem gond. De micsoda járgány..."(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS