2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tilos vonaton tüntetni Kínában

2007. augusztus 24. 10:36, utolsó frissítés: 10:36

A kínai hatóságok úgy próbálják elejét venni a vonatok késése miatt gyakran előforduló demonstrációknak, hogy ezentúl jogi következményekkel kell számolniuk a célállomásra érkezett szerelvényeken tovább várakozó utasoknak.

Az állami tulajdonban lévő vasúttársaság járatainak tetemes késései miatt az utasok gyakran úgy követelnek kártérítést és kérik a vasúttársaság bocsánatkérését, hogy egyszerűen nem hajlandók leszállni a beérkezett vonatról.

A legutóbbi közlekedési minisztériumi rendelet szerint az utasoknak tilos lesz a tiltakozás, valamint a vasúti üzem hátráltatása a folyosók elözönlésével vagy a vagonok elhagyásának megtagadásával.

A Chinanews kínai hírportálon közzétett riport szerint a vasúti közlekedéssel kapcsolatos panaszokat a jogilag elfogadott csatornákon keresztül tehetik meg az utasok. A közlekedési minisztérium és közbiztonsági hivatal által kiadott közös közlemény szerint az utasoknak kell alkalmazkodniuk az esetleges kellemetlenségekhez.

A Deutsche Bank elemzői szerint a kínai vasút a föld legforgalmasabb hálózata, amely globálisan a vasúti szállítás 24 százalékát bonyolítja, miközben a vágányok hossza csak 6 százalékát teszi ki a világ vasúthálózatainak.

A kínai kormány 2010-ig további 17 ezer kilométer vasúti pálya építését helyezte kilátásba a meglévő 76 ezer kilométeres hálózat mellett.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS