2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gombócokkal a belügy ellen

2007. augusztus 22. 11:01, utolsó frissítés: 11:01

Saját készítésű fegyverrel, egy ágyút formázó, de katapultként működő szerkezettel ostromolta meg kedden egy 80 éves öregúr a szlovák belügyminisztérium pozsonyi épületét.

A csatornacsőből, sílécből, gyerekbringából és különféle háztartási eszközökből eszkábált szerkezettel a férfi látványosan végigvonult Pozsonyon, majd a belügyi székházzal szemben kialakította tüzelőállását. A műanyagszatyorból előkerült muníció tizenkét gombócból állt, amelyeket aztán célzott lövéssel röpített a szürke épületre.

Az öregurat előbb egy rendőrjárőr igazoltatta, majd kisvártatva kijött az épületből Robert Kalinák belügyminiszter és széles mosollyal, barátságosan hallgatta végig Júlis Krajcovic panaszát.

Az ostromló azt rótta fel a rendőröknek, hogy kilenc éve ellopott személygépkocsiját annak ellenére is bejegyezték egy új tulajdonos nevére, hogy nyilvánvaló volt: a gépkocsi lopott darab, vissza kellene szolgáltatni eredeti gazdájának.

Az öregúr mindeddig hasztalan instanciázott a rendőrségen. A belügyminiszternek most felrótta, hogy a rendőrök nem foglalkoznak a panaszával, úgy bánnak vele, mint egy holdkórossal, amiért azt állítja, hogy a lopott autókat legalizáló rendőrök az autómaffiával cimborálnak.

Krajcovic úr knédligombócai azonban a jelek szerint célba találtak: ígéretet kapott a belügyminisztertől arra, hogy utánanéz az ügynek és a panaszát gyorsított ügyintézéssel rendezik.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS