2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fődíjat kapott az Iszka utazása a mexikói filmfesztiválon

2007. augusztus 21. 19:26, utolsó frissítés: 19:26

Fődíjat kapott Bollók Csaba alkotása, az Iszka utazása a mexikói Monterray Nemzetközi Filmfesztiválon - tájékoztatta a Magyar Filmunió kedden az MTI-t.

Az Iszka utazása, amelyben a dévai, Böjte Csaba ferences szerzetes vezette gyermekotthon két gyereke játssza főszerepet, nemcsak a szakmai zsűri, de a közönség kedvence is volt a szombaton zárult fesztiválon. A vetítések utáni találkozókon kiderült, hogy a film világával és üzenetével képes teljes mértékben azonosulni a távoli kontinensen élő néző is.

A díjjal együtt járó nyersanyag felhasználásáról még a fesztiválon tárgyalások kezdődtek egy monterrey-i produkciós céggel. Bollók Csabának így lehetősége nyílik arra, hogy jövőre rövidfilmet forgasson Mexikóban.

A rendező Mexikóból egyenesen Szarajevóba utazik, ahol szerdán este a film kelet-európai premierje lesz, a Szarajevó Szívéért folyó verseny keretében. Az Iszka utazása alkotóját a fesztivál felkérte egy előadásra is, a beszámoló témája a régió sajátosságaiból kinduló filmkészítés (In Search of Regional Identity).

A szarajevói fesztiválszereplés után a 93 perces film észak-amerikai premierje következik, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon - áll a közleményben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS