2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Betiltották Mickey egeret a kommunista Romániában

2007. augusztus 20. 10:56, utolsó frissítés: 10:56

A világ legfurább törvényeit tette közzé egy ausztrál lap. A listán szereplő országok között Románia is helyet kap, ugyanis a kommunista rendszerben betiltották Mickey egér televíziós szerepeltetését. Az indok: megijeszti a gyerekeket.

Finnországban egy másik Disney figurával akadtak erkölcsi gondjaik az törvényhozóknak: betiltották a Donald kacsás képregényeket, mivel túl obszcénnek ítélték a megjelenését: a rajzfilmfigura nem visel nadrágot.

Az Egyesült Államok vitathatatlanul a listavezető az értelmetlen, több esetben jókora logikai ficamként elkönyvelhető érvényben lévő törvények terén, de a britt törvénykezés sem marad alul: a szigetországban a férjeknek jogában áll verni feleségüket, viszont a szigorú előírás szerint este kilenc óráig és csak olyan módon, hogy ne zavarja a szomszédokat a csetepaté. Továbbá tilos a Parlament termeiben elhalálozni, valamint tetemet vagy veszett kutyát taxival szállítani.

Az Egyesült Államok Florida tagállamában azok a hajadon nők, akik vasárnap ejtőernyőznek, börtönbüntetésre ítélhetők.

A vermonti nők csak férjük beleegyezésével tehetnek fogprotézist, a Missouri-i tűzoltóknak tilos hálóinget viselő nőket menteni a lángok közül.

Illinois-ban törvényt sért az az állampolgár, aki a háziállatokat szivarral kínálja.
Singapore-ben betiltották a rágógumit, a San Salvador-i részeg taxisofőröket pedig halálra ítélhetik. (libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS