2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Drágult Svédországban a vizelés, több pénz folyt be

2007. augusztus 17. 10:16, utolsó frissítés: 10:16

Drágult a vizelés Svédországban, bár csak a közterületen "végrehajtott", minek folyományaként több pénzt folyt be az államkasszába.

A skandináv országban az év elején emelkedett csaknem duplájára a közterületi vizelésérért kiszabható bírság. Ennek ellenére az év első hét hónapja alapján az idén még többen, méghozzá jóval többen vizeltek, illetve fognak vizelni nyílt színen.

2006-ban 500 koronát (164 lejt) fizettek a fülön csípett vizelők, és összesen 3300-an voltak. Idén július végéig már 2500 büntetést osztottak ki, és 300 koronával többet kellett fizetniük fejenként a vétkeseknek - írja a svéd Metro újság.

"Dél-európai állapotok uralkodtak el a sok teraszos kávézó meg kerthelység miatt. A férfiak néhány pofa sör után csak a következő fáig hajlandóak eltántorogni" - nyilatkozott Ulf Karlsson rendőrségi szóvivő a Keleti-tenger partján fekvő Kalmarból.

A büntetések 90 százalékát ittas személyeknek osztották ki. Az eljárási szabályok is szigorodtak. Nincs figyelmeztetés, vitatkozás, azonnal bírságolni kell. "Csak akkor teszünk kivételt, ha valaki nyomós okkal, például prosztatabetegséggel indokolja a halaszthatatlan kisdolgot" - mondta Karlsson.

A vétkes vizelők egyébként kivétel nélkül férfiak, az "áldozatok" között viszont akadnak nők is. "A hétvége egész nyugodt volt, csak tíz férfi pisilt a kertembe" - összegezte elégedetten az östersundi Margita Westin, aki egy sörözővel szemben lakik.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS