2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Németország UFO lázban ég

2007. augusztus 17. 10:05, utolsó frissítés: 10:05

Németország esténként UFO vadászatot tart, soha ennyi bejelentés nem érkezett azonosítatlan repülő tárgyakról, mint az elmúlt hónapokban. Nem kizárt, hogy a felelősöket Ázsiában kell keresni.

A Der Spiegel című német hetilap online változata szerint három hónap alatt több mint kilencvenen jelezték, hogy UFO-t láttak. "Ez még soha nem volt" - állítja Werner Walter, aki az "UFO-telefon" ügyeletese. Walter szerint valóságos UFO-hullám érte el az országot, amiért elsősorban az ázsiai rizspapírt teszi felelőssé.

Németországban ugyanis divatba jöttek a rizspapírból készült lampionok, amelyeket kerti partik, esküvők vagy céges rendezvények alkalmával este használnak. A lampionok luftballonként lebegnek, és egy mécses világít bennük. Képesek akár 100-200 méter magasra is felemelkedni, de az átlagos repülési magasságuk 50-60 méter.

Egy ünnepre 10-20 lampiont is rendelnek, és azok számára, akik még nem láttak ilyet, valóban zavarba ejtők lehetnek. Ugyanakkor a lampionoktól függetlenül terjed az interneten két videofelvétel, amely nagyon jól kivehető repülő szerkezeteket mutat állítólag Haiti és Dominika térségében.

A videó látszólag egy amatőr felvétel, amit kézi kamerával készítettek. Az internetes fórumokon dúl a vita, hogy valódiak-e a képek, vagy pedig egy virtuális hirdetési kampány részét képezik.

(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS