2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sivár a „kockafejek” szexuális élete. A művészeti szakosoké viszont virul

2007. augusztus 16. 10:45, utolsó frissítés: 10:45

Sokkal sivárabb a reál szakos hallgatók és az elitegyetemeken tanuló diákok szexuális élete Amerikában, mint a művészeti szakosoké, illetve a jobb tanulóké, mint a rosszabbaké.

A művésztanoncoknak már régen megvolt, amiről a matekszakosok és a legjobb egyetemek hallgatói csak álmodnak: az első szeretkezés - mutatta ki Tyler Cowen kaliforniai kutató felmérése. Ennek alapján a biokémia és a matematika szakos amerikai egyetemisták 83 százaléka szűz, a művészeti képzésben résztvevő diákok között viszont szinte példátlan az ilyesmi.

Feltűnő a különbség a felsőoktatási intézmények között is: az elitegyetemeken tömegjelenség a szexuális tapasztalat hiánya. Az Egyesült Államok ötödik legidősebb és egyik legelőkelőbb egyeteme, a Princeton diákjainak 56 százaléka érintetlen, a híres MIT, azaz Massachusetts Institute of Technology kutatóegyetemen tanulók között pedig 51 százalékos az arány.

Cowen professzor magyarázata szerint az elitdiákokat a szexnél jobban érdekli a tanulás, párkapcsolataikban pedig válogatósak, de az is lehet, hogy a potenciális partnerek nem tartják őket vonzónak, mert nem eléggé sportosak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS